Mind your own business
Business,  Lifestyle

– ”F*ck that sh*t, du är värd mer”

off
Det är en befrielse att inse att man kan be alla energitjuvar att F*ck Off! Att inse att “WII FM” är rätt läge att tona in på (What’s In It For Me).

och ”en björntjänst gör ju ingen glad”, som Baloo sjunger. Alldeles för många av oss gör det inte dock. Säger ifrån. Står upp. Mind our own business. För oss själva. Nej, vi låter oss luras.  Av vår egen innersta önskan. – ”Snart, kanske snart så kommer hen inse och förstå, och då…”.  

Jag gör det för husfriden

Hur många gånger har du inte svalt irriterat och tänkt att – “Ok, jag gör det idag igen även om det var jag som gjorde det igår, och i förrgår och…” eller – “Jag gör det så kanske hen blir glad och vem vet vad det kan leda till…” eller på jobbet.

Löneförhandlingen är ett faktum och vi finner oss återigen i att acceptera den lilla årliga ökningen med en klump i magen. Och det TROTS att vi verkligen visat framfötterna då vi fått ta på oss kollegans arbete också, för att hålla skutan seglande, då denne gick in i väggen… Vi gör det och vi blir bara mindre och mindre.

fortsättning följer i nästa blogginlägg

Peace of mind
Peace of mind uppstår när man inser att det är OK att inte göra saker för andra eller acceptera att bli bemött eller behandlad med mindre respekt än andra.

Jag heter Maria Köllerström, är tvåbarnsmamma och entreprenör. Jag livnär mig på att driva konsultföretaget Konomi Consulting AB - Fitness for Business. Jag älskar att träna i grupp och att äta nyttigt, även om jag syndar då och då. Jag är även sångerska och har ett coverband. Varmt välkomna till min blogg! För samarbeten kontakt@christiana.se